NAROČILO
Header

Raziskave

CURODONT™ izdelki so rezultat več kot 20 let dolgih raziskav v supramolekularni kemiji, ustni biologiji in zobozdravstveni znanosti. Leta 1998 je ekipa raziskovalcev dr. Amalije Aggeli (univerza v Leeds-u) odkrila možnost nastanka umetne matrice, sestavljene iz "inteligentnih" peptidov. V sodelovanju s skupino prof. dr. Jennifer Kirkham (univerza v Leeds-u) so uspešno uporabili ogrodje, ki simulira izgubljeno matriko sklenine.

Prelomna raziskava:
 simulacija zunajcelične matrice. Amalia Aggeli, članica vodilne skupine tkivnega inženiring na Univerzi, je dosegla pomemben znanstveni preboj: simulacijo ECM z umetno 3D biomatrico sestavljeno iz "inteligentnih" proteinskih molekul, imenovanih samosestavljivi peptidi. Biomatrica z veliko afiniteto privlači minerale iz sline in jih trdno sestavi. 
Rezultat: globinsko delovanje regeneracije, ki ustvari novo, naravno, analogno sklenino in dentin.


Seznam najnovejših raziskav (MAJ 2019):

- Dolgoročna, randomizirana in kontrolirana klinična študija, ki sta jo opravila dr. Bröseler in dr. Tietmann v svoji zasebni praksi je bila pred kratkim objavljena tudi v prestižni reviji Clinical Oral Investigations.

- Poročilo klinične raziskave objavljene v Nature Scientific Reports (www.nature.com/scientificreports) kaže, da uporaba CURODONT ™ PROTECT (dvakrat na teden) remineralizira sklenino in preprečuje nastanek začetnega kariesa okoli ortodontskih zvezdic bolje od današnjega najboljšega "zlatega standarda" to je 22’600 ppm F- fluoride varnish-a. Ta kontrolirana klinična raziskava ponovno dokazuje superiornost izdelkov CURODONT s tehnologijo CUROLOX®. 
Povezava na članek: https://www.curodont.com/wp-content/uploads/2019/02/CURODONT-PROTECT-remineralizes-white-spot-lesions_Jablonski-Momeni_2019.pdf

- Poročilo Univerze v Greifswald (Nemčija) v zvezi z uporabo CURONT REPAIR za zdravljenje kariesa pri 10 let starem otroku. Rezultat: več kot 250 % boljši rezultat in 7-krat večja večja možnost, da ustavite in regenerirate lezijo v primerjavi s uporabo Fluorida!
Povezava na poročilo https://www.curodont.si/vsebina/Raziskava_karies_7-kratboljsirezulati.pdf.

- British Dental Journal, objava celotnega članka: https://www.nature.com/articles/sj.bdj.2013.741.pdf

- Technology Alert,  NIHR Horizon Scanning Centre, University of Birmingham, objava celotnega članka: https://www.curodont.si/vsebina/Curodont%20Repair%20and%20Curodont%20Protect%20for%20early%20tooth%20decay_Univerza%20v%20Birminghamu.pdf

- Jurnal of Investigate and Clinical Dentistry, 2017, objava celotnega članka tukaj

-  Conseuro: Markus Schlee - Germany, objava celotnega članka tukaj.

- Conseuro: LuckyK - Switzerland, objava celotnega članka tukaj.

- Conseuro: FrankBR - Germany, objava celotnega članka tukaj. 

Skupaj je bilo o tehnologiji narejenenih že več kot 38 kliničnih raziskav po celem svetu.

Seznam vseh raziskav, ki potrjujejo delovanje Curodon Repaira je objavljen TUKAJ

Kongresi:

Strokovno sodelovanje: