NAROČILO
Header

Najnovejša raziskava objavljena v Clinical Oral Investigations dokazuje, da je CURODONT REPAIR vrhunsko zdravilo za bele kariozne lise

05.05.2019

V najnovejši študiji (maj 2019) se je ponovno potrdilo, da je zdravljenje začetnega kariesa s Curodont Repairom daleč najbolj učinkovito zdravljenje, saj se je CURODONT REPAIR v študji precej bolje izkazal od "zlatega standarda" - fluoridnega laka.

Nova, dolgoročna, randomizirana in kontrolirana klinična študija, ki sta jo opravila dr. Bröseler in dr. Tietmann v svoji zasebni praksi je bila pred kratkim objavljena tudi v prestižni reviji Clinical Oral Investigations.
Klinično preskušanje je pokazalo bistveno zmanjšanje velikosti belih lis na bukalnih ploskvah po zdravljenju z zdravilom CURODONT REPAIR v primerjavi s tistimi, ki so bili zdravljeni z uporabo fluoridnih lakov.

V skladu z merjenjem velikosti so raziskovalci ocenili, da so bele lise, zdravljene s CURODONT REPAIR nazadovale, medtem ko so kontrolni zobje večinoma ostali nespremenjeni, kar je pomenilo klinično korist zdravljenja z regeneracijo vodenih emajlov s CURODONT REPAIR.
Izjava dr. Bröselerja poudarja potencial novega regenerativnega zdravljenja pri preprečevanju kariesa: "P11-4 [CURODONT REPAIR] je prvi pristop k zdravljenju kariesa, katerega cilj je regeneracija gnile sklenine in dodaja nove možnosti napredne terapije za preventivno zobozdravstvo"

Link na raziskavo v reviji Clinical Oral Investigation.

 

Seznam vseh novic