NAROČILO
Header


Curodont™
Protect

Gel za visoko učinkovito zaščito zobnih površin pred kislino
CURODONT™ Protect zagotavlja visoko učinkovito zaščito proti kislini, zmanjšuje zobno preobčutljivost in zagotavlja gladke in sijoče zobe.

Želja mnogih pacientov in zobozdravnikov je bila zmogljiva in učinkovita biološka zaščita zobnih površin.
Sedaj je prvič na voljo izdelek CURODONT™ Protect, ki zagotavlja enostavno, stabilno, neagresivno, dolgotrajno in z minerali bogato zaščito pred zobno gnilobo - kariesom vseh zobnih površin (sklenine in zobovine).


 

 

Pogosta vprašanja


Kaj je CURODONT™ PROTECT?

CURODONT™ PROTECT je zobni gel na osnovi klinično preizkušene in nagrajene Tehnologije CUROLOX®. Samosestavljive, biomimetične molekule z zelo visoko afiniteto do zob, v kombinaciji z optimiranim dodatkom kalcijevega fosfata in fluora tvorijo stabilno, učinkovito in zaščitno plast na površini zoba.

Zakaj se uporablja?

CURODONT™ PROTECT je uporaben za zaščito pred kislino, ki napada zobe in preprečuje razvoj kariesa. Uporablja se po profesionalnem čiščenju ali beljenju zob ali pa tudi za domačo uporabo.

Kakšna je razlika z drugimi izdelki, ki prav tako vsebujejo velik delež fluorida?

Izdelki, ki vsebujejo veliko koncentracijo fluorida se uporabljajo pri pacientih pri katerih je tveganje za karies veliko. CURODONT™ PROTECT so razvili za paciente z nizkim ali srednjim tveganjem za razvoj kariesa. Optimizirana formula zagotavlja optimalno zaščito in odličen varnostni profil za te paciente.

Koliko fluorida vsebuje CURODONT™ PROTECT?

CURODONT™ PROTECT vsebuje 900 ppm natrijevega monofluorofosfata.

Kakšen je način uporabe?

1- do 2-krat na teden nanesete gel neposredno na zobe, ga enakomerno porazdelite po površini zob in s prstom drgnite oziroma polirate 1 do 2 minuti ali uporabite krtačko za poliranje. Pustite učinkovati najmanj eno minuto, nato ostanek izpljunite.

Ali lahko po zdravljenju takoj pijem in jem?

Da, pacient lahko po zdravljenju pije, je ali si umiva zobe.

Kaj se zgodi, če pogoltnem CURODONT™ PROTECT?

Formula in sestavine CURODONT™ PROTECT imata zelo dober varnostni profil, zato varnostni pomisleki glede uporabe niso potrebni. Gela (kot vsak drugi zobni gel) kljub temu ne pogoltnemo.

Ali je primeren za zdravljenje zobne preobčutljivosti?

Za zdravljenje zobne preobčutljivosti priporačamo CURODONT™ D’SENZ.

Ali je primeren za zdravljenje zobne erozije?

Pri zdravljenju zobne erozije je najpomembnejše ugotoviti razlog erozije. Kljub temu je uporaba gela CURODONT™ PROTECT za preprečevanje zobne erozije lahko koristna.

Ali lahko CURODONT™ PROTECT uporabim za zdravljenje začetnega kariesa?

CURODONT™ PROTECT je bil razvit za preventivo in ne za zdravljenje začetnega kariesa.
Za zdravljenje je namenjen medicinski pripomoček CURODONT™ REPAIR.

Ali lahko kombiniram CURODONT™ PROTECT z drugim izdelkom, ki ima velik delež fluorida? Ali ga lahko uporabim isti dan?

Formula sestave gela CURODONT™ PROTECT zagotavlja primerne količine fluorida pacientom z nizkim ali srednjim tveganjem za karies in ima zelo dober varnostni profil. Uporaba sredstev z veliko koncentracijo fluorida je mogoča po uporabi gela CURODONT™ PROTECT. Prosimo, preberite tudi navodila izdelka s fluoridom pred uporabo.